Sayfalar

Yeşil Takviyesi

Hafta sonu evin bir kaç eksiğini tamamlamak için gittiğimiz Koçtaş'ta bahçe reyonuna biraz daha fazla ilgi göstererek, kendimi şımartmaya karar verdim.

Başlangıç olarak Kitch'n Garden ın "Siz sadece sulayın" sloganıyla piyasaya sürdüğü ot serisinden reyhanı aldım. Yanına da hem çalı formundaki bitki görünümünü, hem de kendine has kokusuyla yemeklere kattığı lezzetini sevdiğim için biberiye tohumlarını ekledim. Umarım beni hayal kırıklığına uğratmazlar.






Evdeki menekşemin yanına da iki sümbül eklemenin güzel olacağını düşündüm. Sümbüller mis gibi kokularıyla "BİZİ AL" diye bağırıyordu resmen. Bu kokuya kayıtsız kalmam imkansızdı...Yıllardır, bu aylarda elim hep sümbüllere gitse de uzun ömürlü olmayacaklarını düşündüğüm için vazgeçerdim. Bu sefer bir cesaret aldım ama merak ediyorum acaba uygun saklama koşullarında muhafaza edilse seneye de böyle güzel açarlar mı?



4 yorum:

  1. Bende size yorum yazıyordum hay allah.Hatta sizin için soğan saklama koşulları ile ilgili bilgi bile baktım... karanlık ,kiler gibi serin yerlerde bu soğanlar yazı geçirip bir daha ki şubat ayına yerini değiştirerek (daha güneşli9 sulamaya başlayabilir mart gibi flizlerini görebilirmişsiniz:)iyi şanslar ben bu kış bu faslı kaçırdım bir sonraki kışa umarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Gülcan. :) Ben de soğanlı bitkiler için aynısını duymuştum fakat yapı marketlerden alınanların genetiği ile oynanmış olduğu ve bu yüzden bir sonraki sene çiçeklenmediği hakkında söylentiler duymuştum. Yaşayıp göreceğiz artık...

      Sil