Sayfalar

Kirlenmek Güzeldir - Eğer Çamaşır İşlerinizi Kolaylaştırırsanız




Günlük kıyafetlerimiz, nevresimler, havlu ve bornozlar, örtüler, kılıflar ve perdeler. Eğer bir de küçük çocuklu bir aile iseniz buna sık sık lekelenen kıyafetleri de eklemek gerek.... Durun durun! Çamaşır işini hemen gözünüzde büyütmeyin. Hepsi farklı işlem gerektirse de çamaşır makinesinde başlayıp dolaplarda çekmecelerde mis gibi kokularla yerlerini alan temiz çamaşır yolculuğunu kolay, pratik ve keyfli hale getirmek mümkün...


*Çamaşırları gruplara ayırarak düzenli aralıklarla biriktirmeden yıkamak önemli.

*Yıkama işlemini pratik hale getirmek için ihtiyacımız olan araç-gereçleri bir arada bulundurmaya özen göstermeliyiz. Örneğin yıkama alanında çamaşır makinesi, deterjanlar, yumuşatıcı ve sepetin elimizin altında olması işimizi kolaylaştıracaktır. Burada dikkat edilmesi gereken küçük çocuklarınız varsa deterjan ve yumuşatıcı gibi kimyasalları mutlaka ulaşamayacakları bir bölümde saklamak olmalıdır.

*Çamaşırları kurutma makinesinde bekletmek ya da makinede ıslak unutmak kırışıklıkların açılmasını zorlaştıracaktır. Eğer ütü zamanını kısaltmak istiyorsanız bu konuda dikkatli olmalısınız.

*Çamaşır odaları vakit kaybını ve dağınıklığı önleyecektir fakat böyle bir imkanınız yoksa kurutma ve ütü işi için evinizde oluşturacağınız portatif bir köşe de işinizi kolaylaştırır. Böyle bir köşede ütü ve katlama işinizi ivedilikle yaparak çamaşırlarınızın kırışıp dağılmalarına müsade etmeden yerlerine yerleştirebilirsiniz.

*Gömlek pantolon gibi ütü isteyen çamaşırlarınızı askı yardımıyla kurutmayı deneyin. Böylece daha az kırışarak ütü zamanınızdan tasarruf sağlayacağınız gibi kurutma teli kullanıyorsanız yerden tasarruf da sağlarsınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder