Sayfalar

Beypazarı - Eski Evler


23 Nisan tatilini fırsat bilip biraz gezelim istedik ve yaklaşık bir saat uzaklıktaki tarihi dokusuyla, konaklarıyla, yemekleriyle, el sanatlarıyla ünlü küçük ve şirin Beypazarı'nı ziyaret ettik... Köy kahvaltısı ile başlayıp Hıdırlık Tepesi'nde panaromik manzara ile sonlandırdığımız gezimizde eski evler aşığı olan beni, en etkileyen bölüm tabi ki Beypazarı konakları ve evleriydi...

Genellikle 2-3 kat olarak inşa edilmiş evlerde zemin katlarda taş, üst katlarda ise ahşap iskelet üzerine kerpiç kaplama kullanılmış. Öyle ki, çok eski ve tadilat görmemiş bazı evlerde kerpiçlerin döküldüğünü ve alttaki ahşap iskeletin yer yer ortaya çıktığını görebilirsiniz...








Kent Tarihi Müzesinde Eski Beypazarı Evleri, ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla maketleştirilmişti.






19.yy da konak olarak inşa edilen günümüzde ise müzeye dönüştürülmüş Yaşayan Müze'nin avlu kısmı ve ikram edilecek aromalı kahvesini içmek için sabırsızlanan ben :)) Karanfilli Türk kahvesini denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım :)

Fotoğraflar: Bizim Evin Hanımı

Follow my blog with Bloglovin

6 yorum:

  1. beypazarına bir saat uzaklıkta derken nallıhanlımısınız yoksa ayaşlımı ikiside bir saat uzaklıktata, beypazarıda güzel bir ilçedir konak cafeleri,hıdırlık,inezü vadisi hepside güzel gezilecek yerlerdir.

    YanıtlaSil
  2. Ankara-Merkez'deyim Nihal hanım, aynen dediğiniz gibi tüm günümüzü gezerek ve yemeklerini tadarak geçirdik... Çok güzeldi:)

    YanıtlaSil
  3. bende nallıhanlıyım bizede 1 saat mesafede beypazarı :))

    YanıtlaSil
  4. Bloğunuzu sürekli takip ediyoruz. Paylaştığınız makaleler ilgimizi çekiyor. Başer akşam lisesi olarak başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler arkadaşlar, bloguma hoş geldiniz sefalar getirdiniz... Fakat ben sizin sitenize giremedim benden kaynaklı bir sorun mu var acaba??

      Sil